Hrôzostrašná história - Inakší Inkovia - Deary, Terry (Slovart, s.r.o, 2010)
Dozviete sa množstvo drastických podrobností o ríši Inkov, v ktorej žilo 12 miliónov ľudí, a ktorú nakoniec zmietlo 260 Španielov a tiež niekoľko vírusov a bacilov. Zistíte, prečo lamy nosili náušnice a pili pivo, ako sa stať krajší pomocou vedra moču alebo prečo služobné jedli vládcové vlasy. Prečítate si o lesku zlatých chrámov a o obetných obradoch, pri ktorých Inkovia obetovali svoje deti. Môžete predpovedať budúcnosť z nafúknutých lamích pľúc alebo zistiť, čo poteší 200 rokov starú múmiu.