Charlieho mimoni: Pripraviť sa, pozor...zdrhnúť! 2. - Cousins, Dave; Vlašičová, Jana (SLOVART Bratislava)
Futbalový tím HVIEZDY SEVERNEJ GALAXIE sa chystá do letného futbalového tábora, namiesto kempu pre mladých futbalistov však skončia v takom, kde sa učí, ako prežiť v divočine. Tri dni pred dlho očakávaným návratom domov vyvezú každý zo štyroch tímov v tábore na iné miesto v hlbokom lese. Majú za úlohu získať čo najviac vlajok a dostať sa v zdraví späť na základňu. Väčšina z deciek v tábore tam však na rozdiel od Charlieho mimoňov nie je omylom. Charlie s kamošmi sa pred ich útokmi bránia naozaj zo všetkých síl, no celý čas sa boja, že im ide o život. Najmä keď sa medzi táborníkmi rozšíri legenda o netvorovi, ktorý prebýva v temnom lese už celá stáročia. Podarí sa im doraziť do tábora? Alebo aspoň prežiť? Zápisky Charlieho tímu sú plné kresieb, vtipných katastrof a prekvapení. Zabavia každého - chlapcov aj dievčatá.
Keywords: Bel. do 10 r; 8+