Chýbaš mi - Coben, Harlan; Kot, Jozef (IKAR, a.s. Bratislava, 2015)
"Vyhýbaj sa ľuďom, čo patria minulosti. Nedovoľ im vracať sa do tvojho života."
Na začiatku je to len bežná profilová stránka ako veľa iných na webovom zoznamovacom serveri. Ale keď sa Kat Donovanová, vyšetrovateľka newyorského policajného zboru, lepšie zahľadí na sprievodnú fotografiu, akoby jej doterajší svet odrazu vybuchol a znova na ňu ťaživo doľahnú city, ktoré dlhé roky potláčala. Z fotografie na ňu hľadí jej niekdajší snúbenec Jeff, muž, ktorý jej zlomil srdce a ktorého nevidela už osemnásť rokov.
V Kat sa rozhorí iskierka nádeje, či práve toto nie je okamih, keď sa pominú dávne tragédie a otvorí sa pred ňou nová budúcnosť. No len čo sa pokúsi nadviazať kontakt s mužom z profilu, oživená nádej sa rýchlo zmení na temné podozrenie a potom hrôzu. Postupne vychádzajú na povrch obludné zločinecké plány a ich korisťou sa stávajú tí najzraniteľnejší.
Počet obetí narastá a Katina vyhliadka na opätovné zblíženie s Jeffom sa čoraz väčšmi vzďaľuje. Úplne ju pohlcuje vyšetrovanie vyvolávajúce otázky týkajúce sa všetkých milovaných ľudí ľ bývalého snúbenca, matky, ba aj otca, ktorého surová vražda sa za dlhé roky nikdy celkom neobjasnila. Kat riskuje životy vrátane vlastného, ponára sa do ešte väčšej temnoty a hľadá v sebe silu, aby sa so svojimi zisteniami vyrovnala.
Keywords: Dobrodružstvo, thrillery; Krimi, detektívky