Idiot - Dostojevskij, Fiodor Michajlovič; Martáková, Mária Rázusová; Bačík, Emil (Bratislava Tatran, 1973)
Po návrate z psychiatrického liečenia vo Švajčiarsku sa Myškin usiluje pochopiť konanie človeka, no odpoveďou mu je najčastejšie výsmech. Čoraz hlbšie je vťahovaný do zápasu vášní, až sa nakoniec stáva ich obeťou...
Povinná literatúra
Keywords: psychologický román