Inferno - Peklo - Brown, Dan; Kořínek, Otakar; Křižka, Emil (Ikar Bratislava, 2013)
Hľadaj a nájdeš! Čas sa kráti.
Tieto slová znejú v hlave známemu harvardskému vedcovi ikonografovi Robertovi Langdonovi, keď sa zranený prebudí na nemocničnej posteli. Netuší, kde je a ako sa tam dostal. Nevie vysvetliť ani to, odkiaľ sa v jeho veciach vzal podivný predmet. Čo má hľadať? Komu alebo čomu sa kráti čas?
V ohrození života spolu s mladou lekárkou Siennou Brooksovou unikajú po uliciach Florencie, nádherného starobylého mesta, rodiska vynikajúceho básnika Danteho Alighieriho. Langdonovi sa postupne vracia pamäť: pomocou veršov z Danteho temnej epickej básne Peklo musia dešifrovať kódy ukryté v slávnych dielach renesancie ľ v sochách, obrazoch, budovách. Chcú tak vyriešiť záhadu a zabrániť katastrofe hroziacej ľudstvu. O výsledky pátrania sa však zaujímajú aj iní a tí sa nezastavia pred ničím...
Inferno ľ Peklo, inšpirované slávnym apokalyptickým dielom literárnej klasiky, je dlhoočakávaným a dosiaľ určite najnapínavejším románom Dana Browna.
"Čitateľov zavediem na cestu hlboko do mystickej ríše kódov, symbolov a tajných chodieb,"povedal Dan Brown pre BBC.
Nová kniha Inferno - Peklo je inšpirovaná Peklom z Danteho Božskej komédie. "Ako študent som sa zaoberal Danteho Peklom, no až pri výskume vo Florencii som si uvedomil ten večný vplyv Danteho diela na moderný svet," tvrdí spisovateľ. Aj preto sa veľká časť novej knihy odohráva v uliciach talianskej Florencie.
Keywords: KRIMI, DETEKTIVKA