J.R.R. Tolkien - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Cushley, Aaron; Ľahká, Denisa (SLOVART Bratislava, 2022)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Malý John Ronald Ruele Tolkien často premýšľal, kde a ako vznikajú slová a jazyky. Každý deň po škole sa stretával s kamarátmi a vymýšľali si tajný magický svet. V dospelosti rozprával svojim deťom príbehy, v ktorých sa hobiti, trpaslíci, elfovia, čarodeji a ľudia spojili, aby zachránili Ronaldovu vymyslenú Stredozem. Tolkien, otec modernej fantasy, nám ukázal krásu jazykov a nenahraditeľnosť priateľstva. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Tolkiena a fakty z jeho života.
Keywords: Náuč. lit. pre deti a mládež; 5+; encyklopédia