3. Judita - Cesta do Damasku - Bunn, Avis; Oke, Janette (Lúč Bratislava, 2015)
Tretí diel nám približuje život prvých kresťanov za čias ich prenasledovania farizeom Saulom.
Dej knihy je dramatický a miestami veľmi napínavý. Odohráva sa štyridsať rokov po Kristovi. Judita je dcérou bohatého majiteľa karaván a žije so svojou matkou v Tiberiase. Hoci žijú v bohatstve a blahobyte, nie sú šťastné. Judita, krásne mladé dievča vída svojho milovaného otca Džamala veľmi zriedkavo, nepozná však pravú príčinu. Jakub, brat Abigail je u Džamala vodcom karaván. Svoju prácu, ktorá je síce náročná až nebezpečná, robí rád. Patrí spolu so sestrou do spoločenstva kresťanov, ktoré sa nazýva Cesta. Jedného dňa dostáva úlohu: v úplnej tajnosti zanieť Ježišovým nasledovníkom do Júdey, ktorí trpia neustálym prenasledovaním farizeom Saulom, životne dôležitú správu...
Tak ako prvé dva zväzky trilógie aj tento tretí je čitateľsky veľmi príťažlivý
Akvizíciu podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Keywords: Biblické romány; Náboženská literatúra