Kamarátka pre nás dvoch - Ševčovič, Peter (Mladé letá, 1978)
V románe rieši problémy ľudského partnerstva medzi deťmi a ich najbližšími dospelými. Dej uvádza do bratislavského prostredia a jej hrdinom je siedmak Šaňo Baluch, ktorý chce oženiť svojho otca a zažíva pri tom veľa príhod a šibalstiev.