Kamarátka pre nás dvoch - Ševčovič, Peter; Ronaiová, Veronika (Bratislava Mladé letá, 1978)
V románe rieši problémy ľudského partnerstva medzi deťmi a ich najbližšími dospelými. Dej uvádza do bratislavského prostredia a jej hrdinom je siedmak Šaňo Baluch, ktorý chce oženiť svojho otca a zažíva pri tom veľa príhod a šibalstiev.
Ilustr. na tit. dvojliste. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: dobrodružný príbeh -- Bratislava; Beletria nad 10 rokov