Kamarátka Vika - Costache, Anton (Klub mladých čitateľov, 1971)
Autor venoval svoj obsiahli román predovšetkým deťom, prestávajú byť deťmi a ešte sa nestali dospelými, všetkým ktorí radi čítajú o svojich vrstovníkoch. Hlavnou hrdinkou je Vika, rozmaznaný jedináčik intelektuálskej rodiny, ktorá sa dlho nevie zaradiť do kolektívu svojich spolužiakov a len pomaly prichádza k poznaniu, že pýchou, uzavretosťou a sebectvom si nemožno získať lásku ani priateľstvo a náklonnosť iných. V podstate je Vika dobré, citlivé dievča, trochu plaché a málovravné, preto si postupne získa hlboké a starostlivo skrývané sympatie spolužiaka Nuna.