Knieža Kyj - Malyk, Volodymyr (Stopy, 1988)
Historicko-dobrodružný román, v ktorom autor opisuje boje Slovanov s rozpínavými Hunmi, dramatické osudy romantickej lásky Kyja a Cvetanky, konflikt mladého Kyja so staršími bojovníkmi,neschopnými pochopiť správnosť jeho myšlienok o potrebe zjednotenia slovanských kmeňov proti spoločnému nepriateľovi.