Knieža Kyj - Malyk, Volodymyr; Pestremenko, Andrej; Žitňanová, Tatiana (Bratislava Mladé letá, 1988)
Historicko-dobrodružný román, v ktorom autor opisuje boje Slovanov s rozpínavými Hunmi, dramatické osudy romantickej lásky Kyja a Cvetanky, konflikt mladého Kyja so staršími bojovníkmi,neschopnými pochopiť správnosť jeho myšlienok o potrebe zjednotenia slovanských kmeňov proti spoločnému nepriateľovi.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: mládež -- boje Slovanov s Hunmi; Beletria nad 10 rokov