Kniežatá púšte - Pauliny, Ján; Pernecký, Jozef (Bratislava Mladé letá, 1978)
kniha sa pokúša podať ucelený pohľad na históriu Arabov od najstarších záznamov až po zrodenie ich veľkej ríše. Veľmi podstatné je vysvetlenie vzniku islámu a pôsobenia proroka Mohameda. Množstvo čiernobielych aj farebných fotografií.
Ilustr. na tit. dvojliste a predsádkach. Texty k obr. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: dejiny -- história Arabov a arabského sveta; Beletria nad 10 rokov