Koniec rozprávky - Krawža, Jurij (Čajka, 1978)
Dielo citlivo zobrazuje vnútorný život sedemnásťročnej dievčiny Helgy, študentky učňovskej školy v jednom závode, žijúcej v harmonickom rodinnom prostredí, kde má hlavné slovo otec, riaditeľ školy a poslanec. Rodičia nevychovávajú Helgu veľmi prísne, no ona má aj tak pocit, že prežíva málo romantiky a vzruchu.