Koniec rozprávky - Krawža, Jurij; Raimanová, Jela; Valášek, Milan (Bratislava Mladé letá, 1978)
Dielo citlivo zobrazuje vnútorný život sedemnásťročnej dievčiny Helgy, študentky učňovskej školy v jednom závode, žijúcej v harmonickom rodinnom prostredí, kde má hlavné slovo otec, riaditeľ školy a poslanec. Rodičia nevychovávajú Helgu veľmi prísne, no ona má aj tak pocit, že prežíva málo romantiky a vzruchu.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: dievčenský román; Beletria nad 10 rokov