Kozinský mlyn : Spisy 7 - Jégé; Nádaši, Ladislav pozri Jégé (Slovenská tvorba, 1982)
Ladislav Nádaši Jégé prežil takmer celý svoj život prežil ako lekár v Dolnom Kubíne. Jeho prvé literárne diela vznikli v čase jeho lekárskych štúdií. V zbierkach Kozinský mlyn a Medzi nimi zhrnul rozprávky z oravského prostredia.