Kulinária Maďarsko - Gergely, Aniko (Slovart, 2017)
Nádherná výpravná kniha s množstvom farebných fotografií ponúka popri kulinárskom zážitku aj zážitok kultúrny. Určená je každému, kto nielen obľubuje chutné jedlá, ale rád sa dozvie niečo aj o ich pôvode. Maďarská kuchyňa, rovnako ako celá maďarská kultúra, má už tisícročie dvojaké korene: je svojskou zmesou východných a západných tradícií. Ak berieme do úvahy len kulinársky pohľad na skutočnosti, búrlivá minulosť so sebou priniesla len samé dobré veci.