Labyrint - Lichanov, Albert; Pitoňák, Jozef; Jaňák, Jozef (Bratislava Mladé letá, 1979)
Labyrint je druhou autorovou knihou preloženou do slovenčiny, v Mladých letách už vyšiel jeho román Oklamaný. Hlavný hrdina Labyrintu Tolik Bobrov, si rieši svoj veľký osobný problém ľ vzťah k rozvedeným rodičom, hľadá príčinu nezhôd v rodine. I keď navonok je ich hlavnou príčinou na znášanlivá stará mať, Tolik postupne prichádza na to, že ani rodičia nie sú bez viny, Všemožne sa ich usiluje zmieriť, pretože veľmi túži po bezpečí a istote, ktorú mu môže poskytnúť iba rodinný kruh. Stojí ho to veľa námahy, svoj prvý "chlapský" boj však Tolik vybojuje až do víťazného konca.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: deti a mládež; Beletria nad 10 rokov