Lampáš malého plavčíka - Navrátil, Ján 1935-; Mydlo, Svetozár (V Bratislave Mladé letá, 2003)
Najpôsobivejšie knihy bývajú zaiste tie, ktoré spisovateľ napíše z vlastného detského zážitku - Ján Navrátil prežil najútlejšie detstvo na dunajskom vlečnom člne. Palubu lode spoznal skôr ako pevnú zem, chodiť sa naučil v blízkosti kormidelníckeho kolesa, do kruhu rovesníkov sa dostal až ako prvák. Krátke prázdninové návraty na vlečný čln, malý brat, veľké ohrozenia prírodnými živlami i dramatickými udalosťami na brehoch - to je zdroj inšpirácie pozoruhodnej knihy.
Slovníček a vysvetlivky
Pre čitateľov od 11 rokov
Pre čitateľov od 11r
Keywords: Slovenská próza -- biografický príbeh; Literatúra pre deti a mládež; Beletria nad 10 rokov