Lastovičky a Amazonky - Ransome, Arthur (Klub mladých čitateľov, 1972)
Začína sa veľké prázdninové dobrodružstvo Walkerovcov - John, čo by kapitán, Susan ako prvý dôstojník, Titty ako prvý námorník a Roger ako plavčík. Ich robinzonádou sa začína rad premnohých dobrodružstiev...