Lastovičky a Amazonky - Ransome, Arthur; Beneš, Karel; Bruothová, Ada Kuzmányová (Bratislava Mladé letá, 1972)
Začína sa veľké prázdninové dobrodružstvo Walkerovcov - John, čo by kapitán, Susan ako prvý dôstojník, Titty ako prvý námorník a Roger ako plavčík. Ich robinzonádou sa začína rad premnohých dobrodružstiev...
Pre čitateľov od 11r
Keywords: dobrodružný príbeh; Beletria nad 10 rokov