Leško a nielen on, lebo tŕnistá je cesta k sláve - Chmielewska, Joanna (Členská knižnica Pravda, 1976)
Humoristický román pozostávajúci z troch samostatných častí /Nedokonalý zločin, Útok storočia, Cesta k sláve/, ktorých spoločným menovateľom je architekt Leško Kubajek a jeho kolegovia z projekčnej kancelárie.