Levočská biela pani - Jókai, Mór (Meteor, 1988)
"Hradná pani v bielych šatoch a závoji chráni v čase bojov stredoveké mesto Levoča. Zaľúbi sa však do veliteľa nepriateľských vojsk..." Krásny historický román odvodený od skutočných udalostí z uhorských čias stavovského povstania Františka II.