Malé ženy - Alcott, Louisa May; Barlíková, Alena (Slovart Bratislava, 2019)
Kto sú "malé ženy"? Štyri dospievajúce sestry, romantická Meg, chlapčenská Jo, utiahnutá Betsy a miláčik rodiny Amy, ktoré statočne čelia životu, smútku za otcom, ktorý bojuje v občianskej vojne, biede, odriekaniu a každodenným starostiam o prežitie, za pomoci láskavej matky a priateľstva obetavého suseda, mladého gentlemana Laurieho. Rozdielnosť pováh a správania sestier je kľúčom k úspechu knihy, podľa ktorej nakrútili niekoľko filmov, a už viac ako sto rokov dojíma a rozosmieva dievčenské srdcia, čím si získala status večného bestsellera.
Keywords: Beletria pre dosp; Histor. roman