Malí králi - Mór, Jókai; Gál, Štefan; Chytilková, Ludmila; Engelmann, Alfréd (Tatran Bratislava, 1976)
Autor verne a pútavo opisuje vo vtedajšom (pred rokom 1848) Uhorsku i v cisárskej Viedni. Časť deja sa odohráva v Bratislave. Jeden zo súčasných kritikov označil Jókaiho román Malí králi za dokonalý prejav anekdotického realizmu. Vydanie prvé
Keywords: Spoločenské romány; Historické romány