Maliar z Moulin Rouge - Mure, Pierre La; Brandoburová, Magda; Gális, Jozef (Slovenský Spiosovateľ Bratislava, 1972)
Kniha je ságou štyroch generácií černochov, z ktorých prvá zažila ešte otrokárstvo.
Keywords: Spoločenské romány; Historické romány