Mamut v chladničke Školský western. Zo záškoláckych zápisníkov Patrika Danvela - Pankovčín, Václav 1968-; Michalič, Pavol (Bratislava Mladé letá, 1992)
V Pankovčínovom magickom svete niet obmedzení: aj tie najnepravdepodobnejšie veci a udalosti sa dejú celkom prirodzene. Pankovčín je typ spisovateľa, ktorý ctí hru, zábavu, zábavku, je hutný, a pritom poetický. Patrné je to už v tejto jeho debutovej knihe.
Cena len pre členov KMČ 30 Kčs.
Keywords: dobrodružná poviedka; Beletria nad 10 rokov