Marie Curie - Sánchez Vegara, Maria Isabel; Isa, Frau; Deverová, Zuzana (SLOVART Bratislava, 2022)
Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami.
Keď bola Marie Curie mladá, štúdium na univerzite jej ako žene zakázali. Napriek tomu sa stala vedkyňou uznávanou na celom svete. Za objav rádia a polónia, ktorý významne pomohol v boji proti rakovine, získala Nobelovu cenu za fyziku. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Marie a fakty z jej života.
Keywords: Nuuč. lit. pre deti a mládež