Megamonštrum : ČO je väčšie ako obluda z ľadu? No predsa Megamonštrum! - Walliams, David (SLOVART, 2023)
Na sopečnom ostrove uprostred vôd plných ľudožravých žralokov stojí Krutá škola. Vyučovanie je tu príšerné, jedlo odporné a učitelia desiví. Najstrašnejšia je však záhadná učiteľka prírodovedy - Doktorka Dokturka. Keď sa v škole ocitne dievčatko, ktorému všetci hovoria Klaunka, rýchlo si uvedomí, že tu niečo riadne smrdí. Postupne odhaľuje tajomstvá hroznej školy, nájde fakt podivné okuliare a monštrátor. Že čo to je? No predsa stroj na výrobu príšer. A čo sa stane, ak spojíš všetky najohavnejšie, najstrašnejšie a najpríšernejšie príšery do jednej? No predsa Megamonštrum!