Mesiac nad Soho. 2. - Aaronovitch, Ben (Rieky Londýna, 2022)
V pokračovaní čarodejníckej detektívky strážmajster Peter Grant, učeň posledného registrovaného policajného čarodejníka inšpektora Thomasa Nightingala, vyšetruje brutálnu vraždu novinára v klube Groucho. Zároveň ho však zavolajú k mŕtvole amatérskeho džezového hudobníka Cyrusa Wilkinsa, ktorý údajne zomrel na infarkt. Lenže pri jeho tele Peter cíti vestigium - počuje klasickú džezovú skladbu... žeby jeho smrť spôsobilo čosi nadprirodzené? Uf... Peter sa opäť vnára do sveta nekalej mágie a rozširuje svoje čarodejnícke vzdelanie a schopnosti.