Mesto Kam zmizli obyvatelia mesta duchov? - Sten, Camilla; Melichárková, Jana (IKAR Bratislava, 2020)
Mesto je klaustrofobický triler o zle, ktoré by nemalo jestvovať, a záhade, ktorá by sa možno nikdy nemala objasniť.
Jedného dňa všetci obyvatelia malého banského mesta Silvertjärn záhadne zmizli. Bez stopy sa stratilo takmer deväťsto ľudí. Nikto nevie, ako sa to stalo. Bola to nehoda, masová samovražda alebo v zmiznutí zohralo svoju úlohu oživenie fanatického náboženského hnutia? Odvtedy prešlo viac ako pol storočia.
Alice je mladá ambiciózna dokumentaristka. Odmala počúvala príbeh o Silvertjärne z rozprávania starej matky, ktorá pri nevysvetliteľnej udalosti stratila celú rodinu. Túži konečne sa dozvedieť pravdu. S priateľmi sa rozhodne stráviť päť dní v izolovanom opustenom meste a zozbierať materiál na film. Len čo však dorazia na miesto, počujú zvláštne zvuky a vidia nevysvetliteľné veci. Čoskoro si musia položiť otázku, či je minulosť naozaj minulosťou a či tajomné mesto nepohltí aj ich.
Keywords: Krimi, detektívky; napínavý, mysteriózny