Mŕtvy na Pekelnom vrchu. 1. : Detektívny príbeh z čias protitureckých vojen - Červenák, Juraj (Kapitán Stein a notár Barbarič, 2013)
Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou. Turci sa pokúšajú preniknúť k bohatým banským mestám v hornom Uhorsku. Vojnového veterána Steina vyšlú do Štiavnice odhaliť zradcu, ktorý sa chystá nepriateľom ukázať tajnú cestu do dobre opevneného mesta.