Mŕtvy na tróne - Erpenbeck, Fritz; Várošová, Soňa (Bratislava Smena, 1976)
Táto detektívka využívajúca tradičné metódy tohto žánru, popri detektívnej zápletke zobrazuje situáciu v povojnovom Nemecku ľ vykresľuje pravdivý obraz a problémy súčasnej nemeckej spoločnostiů
Keywords: Krimi, detektívky