Najlepšie svetové čítanie Vyvolený; Tichý muž; Pravidlo číslo jeden; Posledný boj majora Pettigrewa - Kolektív autorov; Bourne, Sam; Brownová, Sandra; Crais, Robert; Simonsonová, Helen (Readerś Digest Výber Slovensko, s.r.o. Bratislava, 2012)
Vyvolený: Maggie Costellová, poradkyňa nového prezidenta Spojených štátov Stephena Bakera, je hrdá na to, že môže pracovať po boku takého výnimočného muža. Avšak len do chvíle, keď sa na scéne objaví istý Vic Forbes a vyhráža sa, že zverejní škandalózne informácie o prezidentovej minulosti.
Tichý muž: Amerikou otirasa hospodárska kríza, osamelá matka Ella Barronová však žije deň za dňom rovnako. Stará sa o nájomníkov svojho penzióna a o syna Sollyho, a ani vo sne by ju nenapadlo, že by sa jej život mohol zmeniť. Všetko je však zdrazu inak, keď sa u nej ubytuje pán Rainwater.
Pravidlo číslo jeden: Joe Pike pátra po vrahoch svojho dávneho kamaráta. Stopa vedie do srbského podsvetia v Los Angeles, praimo medzi jedho neľútostných bossov. Sprievodkyňu Joeovi robí prostitútka a v hre je aj unesené dieťa a zásielka pašovaných kalašnikovov. Pikeovi však ide o jediné - pomstiť kamarátovu smrť.
Posledný boj majora Pettigrewa: Ernest Pettigrew, major vo výslužbe, žije pokojne na anglickom vidieku. Stojaté vody jeho života nečakane sčerí priateľstvo, ktoré sa rozhorí medzi nim a pani Aliovou pôvodom z Pakistanu. Vzápäti sa ukáže, ako aj dnes ľuďom môžu kompliovať život predsudky.
Keywords: Beletria pre dosp; svetova literatura; romany