Najlepšie svetové čítanie Chybný krok; Prorokyňa z Istanbulu; Nikdy sa neodvracaj; Dom v Provensalsku - Kolektív autorov; Francis, Dick a Felix; Lukas, Michael David; Barclay, Linwood; Asherová, Bridget (Readerś Digest Výber Slovensko, s.r.o. Bratislava, 2012)
Chybný krok: Britský vojnový veterán Tom Forsyth sa vrátil domov z Afganistanu a život sa mu zrazu zdá prázdny. Zamieri domov, kde zistí, že jeho matku, slávnu trénerku dostihových koní, niekto vydiera a vyhráža sa jej prezradením "istej záležitosti". Tom neváha a rozbehne súkromné pátranie.
Prorokyňa z Istanbulu: Narodenie Eleonory Kohenovej na sklonku leta roku 1877 v Konstanci sprevádzajú tajomné znamenia. Dievča rastie a je čím ďalej jasnejšie, že dostalo do vienka neobyčajné nadanie. V ôsmich rokoch očarí svojou jasnozrivosťou aj samého vládcu Osmanskej ríše sultána Abdulhamída II.
Nikdy sa neodvracaj: Je sobotné dopoludnie a David Harwood sa teší, že rpežije príjemný deň s rodinou - manželkou Jan a štvrročným Ethanom. Rodinný výlet do zábavného parku sa však čoskoro zmení na nočnú moru. Davidova manželka zmizne a nasledujúce pátranie vyvolá celý rad ďalších desivých otázok.
Dom v Provensalsku: Heidi je so svojim synom Abbotom sama. Manžel ju opustil bez rozlúčenia, keď sa stal obeťou dorpavnej nehody. Vyzerá to, že Heidi niet pomoci, ale jej matka má plán. Pošle ju do Provensálska, aby tam dohliadla na opravu rodinného sídla a možno si aj vyliečila dušu.
Keywords: Beletria pre dosp; svetová literatúra; romany