Narodeniny - Szabó, Magda; Szabó Magda; Jedličková, Nora; Kocák, Peter (Bratislava Mladé letá, 1985)
Je to príbeh dcéry budapeštiasnského vodiča trolejbusov a domovníčky.Svoje štrnáste narodeniny by chcela osláviť pekne. Chcela pekné šaty a topánky, ale dostala len zimník
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 13 rokov. Výsl. mien.
Keywords: dievčenský román; Beletria nad 10 rokov