Náš mozog : Rady na rozvoj osobného potenciálu - Carson, Ben; Lewis, Gregg; Lewisová, Deborah Shaw (Advent-Orion, 2018)
Dr. Ben Carson bol uznávaným lekárom a profesorom v mnohých oblastiach medicíny: v neurochirurgii, plastickej chirurgii, onkológii i pediatrii. Bol primárom detskej neurochirurgie v Nemocnici Johnsa Hopkinsa v Baltimore. Je autorom úspešných kníh, medzi ktoré patria Zlaté ruky, Smerovať vyššie, Širšie súvislostiů Spolu s manželkou Candy založili Vzdelávací fond Carsonovcov (Carson Scholars Fund; www.carsonscholars.org), ktorého cieľom je znižovať krízu v americkom vzdelávacom systéme vyhľadávaním a odmeňovaním usilovných žiakov základných a stredných škôl, ktorí sa okrem štúdia venujú aj sociálnym a filantropickým projektom. Ben a Candy majú troch dospelých synov. Roku 2016 kandidoval Ben Carson za prezidenta Spojených štátov amerických.