Náš mozog Rady na rozvoj osobného potenciálu - Carson, Ben; Lewis, Gregg; Lewisová, Deborah Shaw; Danihel, Miroslav (Advent-Orion Vrútky, 2018)
Dr. Ben Carson bol uznávaným lekárom a profesorom v mnohých oblastiach medicíny: v neurochirurgii, plastickej chirurgii, onkológii i pediatrii. Bol primárom detskej neurochirurgie v Nemocnici Johnsa Hopkinsa v Baltimore. Je autorom úspešných kníh, medzi ktoré patria Zlaté ruky, Smerovať vyššie, Širšie súvislostiů Spolu s manželkou Candy založili Vzdelávací fond Carsonovcov (Carson Scholars Fund; www.carsonscholars.org), ktorého cieľom je znižovať krízu v americkom vzdelávacom systéme vyhľadávaním a odmeňovaním usilovných žiakov základných a stredných škôl, ktorí sa okrem štúdia venujú aj sociálnym a filantropickým projektom. Ben a Candy majú troch dospelých synov. Roku 2016 kandidoval Ben Carson za prezidenta Spojených štátov amerických.
Niekedy si treba dávať vysoké ciele, aby sme sa stali múdrejšími. Keď som bol malý, nemyslel som si, že by bol môj mozog vôbec niečoho schopný. Spolužiaci ma považovali za triedneho hlupáka a ja som nevidel žiadny dôvod spochybňovať ich presvedčenie. Moja mama mi však vždy verila. Vedela, že mám bystrý mozog, a bola presvedčená, že práve on sa môže stať mojou vstupenkou do väčšieho a lepšieho sveta, ktorý presahuje náš malý dom a život na predmestí Detroitu. A mala pravdu.
Keywords: Motivačná lit. - zdravie