Neskrotná Angelika 4. - Golon, Anne; Golon, Serge; Hora, Félix (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1972)
I navzdory najprísnejším policajným opatreniam Angelika uniká z Francúzska do tajomného sveta oblastí Stredozemného mora, pretože tam vedú stopy po jej milovanom manželovi. Dostáva sa až do Orientu s povestnými trhmi na ľudský tovar, kde predávajú aj ju. Spolu s ňou prekročíme brány harému, v ktorom prežíva všetky hrôzy, akých je schopná krutá fantázia nemilosrdného sultána. Táto cesta najťažších životných skúšok je Angelikinou katarziou, v ktorej zhoreli aj posledné zvyšky toho, čo zostalo v mondénnej mladej žene z čias, keď sa pohybovala na kráľovskom dvore Ľudovíta XIV.
Náhrada za stratený simpl.
Keywords: Literatúra svetová -- Romány pre ženy