Nevedkove dobrodružstvá - Nosov, Nikolaj Nikolajevič (Klub mladých čitateľov, 1971)
Príbehy Nevedka a jeho kamarátov - kratuľkov. Nevedko s kamarátmi zažije rôzne neuveriteľné dobrodružstva: postavia vzdušný balón, na ktorom letia do neznámych krajín, vozia sa na sódovkovom aute, oberajú ovocie, ktoré je v porovnaní s nimi neúmerne veľké. Naši hrdinovia si však poradia so všetkým. Okrem toho sú veľmi talentovaní: jeden hrá na rôzne hudobné nástroje, druhý maľuje, ďalší píše verše, iný je majstrom-mechanikom. A všetečný Nevedko by sa rád všetkému priučil. Spolu s ním sa podučia aj tí najmenší čitatelia. Kapitoly: Kratuľkovia z Kvetného mesta, Ako bol Nevedko muzikantom, Ako bol Nevedko maliarom, Ako Nevedko skladal verše, Ako sa Nevedko vozil na sódovkovom aute, Ako Vševedko vymyslel balón, Príprava na cestu, Na cestu, Nad oblakmi, Nehoda, Na novom mieste, Nové známe, Rozhovor pri stole, Putovanie po meste, V nemocnici, Koncert, Šrófikova a Šraubíkova cesta do Šarkanovky, V Šarkanovke, Na návšteve u spisovateľa, Tubôčka pracuje, Návrat Šrófika a Šraubíka, Zázraky na štyroch kolesách, Útek, Tu