Nikola Šuhaj loupežník - Olbracht, Ivan; Tomčík, Miloš 1922-; Tomčík, Miloš 1922-; Longauer, Ľubomír; Tomčík, Miloš 1922- (Bratislava Tatran, 1984)
Nikola sloužil za války u uherského pluku, ale protože nehodlal nasazovat vlastní život pro cizí pány, rozhodl se dezertovat. Začal se pak živit zbojnictvím a v okolí se začala roznášet legenda o kouzelné větvičce, jež od jeho těla odráží kulky..
Lit. 7. Rozlož. tit. list. 7 zázn. v slov. a češ.
Keywords: historický román; Beletria nad 10 rokov