O ľudskej hlúposti - Ráth-Végh, I. (Periskop, 1966)
Kniha maďarského historika prináša úvahy a dokumenty o tom, ako v minulosti bohato prekvitala ľudská hlúposť v minulosti a bohužiaľ prekvitá dodnes. Prináša anekdoty a eseje, a citáty autorov, ktorí sa ľudskou hlúposťou zaoberalo dávno pred ním...