Objavenie Arábie a prvé kroky do východnej Afriky - Pauliny, Ján (Klub mladých čitateľov, 1983)
Prvé kroky do východnej Afriky. Výskumné cesty Burckhardta v roku 1784-1817 a sira Burtona v roku 1821-1890