Odyseus - Návrat 2. - Manfredi, Valerio Massimo; Farmošová, Diana (Slovart Bratislava, 2020)
Záverečný diel rozprávania o Odyseovi, najľudskejšom hrdinovi starých gréckych mýtov.
Prešlo desať dlhých rokov vojny a krviprelievania, nepokojnej lásky a neuhasiteľnej nenávisti, kým boli Trójania porazení. Teraz sa Odyseus so svojimi druhmi musí vydať na spiatočnú cestu na rodnú na Itaku. No kým bude môcť vychutnať svoj radostný triumf ľ deň pomsty, znovu musí bojovať s ľuďmi, temnými silami prírody, vrtošivou a nevyspytateľnou vôľou bohov.
Keywords: Bel. pre dosp; myty, povesti, legendy