Odyseus - Prísaha 1. - Manfredi, Valerio Massimo; Farmošová, Diana (Slovart Bratislava, 2019)
V knihe Odyseus ľ Prísaha opisuje najľudskejšieho hrdinu starých gréckych bájí ľ Odysea. Narodil sa na skalnatej Itake a v dospelosti ho osud zavial takmer až na kraj vtedajšieho známeho sveta. Tak sa začína dobrodružný príbeh o Odyseovi, plný lásky, pomsty, hrdinských skutkov, víťazstiev aj prehier. V prvej časti dvojdielneho románového cyklu Manfredi prerozprával niektoré známe staré grécke báje ako napríklad príbeh o dvanástich Heraklových úlohách alebo o páde mocnej Tróje.
Keywords: Bel. pre dosp; myty, povesti, legendy