Operácia Stonožka - Horvat, Joža (Stopy, 1987)
Námorný kapitán Hlaváč s posádkou sa vydá na šíry oceán hľadať zmiznutý ostrov.Ostrov sa povodne nachádzal v zlovestnom Bermudskom trojuholníku, kde neraz zmizli celé posádky lodí a lietadiel.Tentoraz zmizol neobývaný ostrov aj snímky z družíc potvrdzujú , že už ho v súostroví niet.Posádka prekonáva ťažkosti a nebezpečenstvá ,ale keď sa ocitne v oblasti Diabolského trojuholníka ,naozaj sa začnú diať nezvyčajné veci.