Ostrov belasých delfínov - O+Dell, Scott; Schurman, Ivan (Mladé letá Bratislava, 1975)
Pri kalifornii sú ostrovy a jeden sa volá Ostrov belkasých delfínov. Je to príbeh indianského dievčaťa.
Keywords: Indiáni -- Dobrodružný román; Beletria nad 10 rokov