Otecko, ja som ťa hĺadal - SABADOŠ, Michal; Sabadoš, Michal (Úsvit., 1977)
V tejto knihe nebolo možné povedať všetko to, čo tvorilo pohnutý a súčasne hrdinský kus života našej mládeže a nášho ľudu. Autor sa snažil ukázať, z čoho sa rodil náš bežný, samozrejmý mierový deň, čo položilo základy novej epochy našej novodobej histórie...