Paddington si hľadá prácu. 7. : Pozrouhodné príbehy medvedíka z Čiernočierneho Peru - Bond, Michael (Príbehy medvedíka Paddingtona, 2020)
Paddington sa vracia z Peru do Anglicka a aj tentoraz je jeho cesta plná dobrodružstiev. Zapojí sa do súťaže o sto libier, zapletie sa do vyšetrovania detektívov Scotland Yardu a vyskúša si niekoľko povolaní, ktoré ešte žiaden medveď jakživ neskúsil. Či už sa mu darí viac, alebo menej, jedno je isté ľ medveď Paddington sa narodil pod šťastnou hviezdou a napokon sa vždy všetko na dobré obráti.