Pán Držmislnečník Prešibalkove dobrodružstvá - Milev, Jordan; Marušiak, Jaroslav; Kraščenič, Alexej; Cebecauerová, Mária (Bratislava Mladé letá, 1987)
Ak chcete vedieť pravdu, Prešibalko bol z tých detí, ktoré sa veľa smejú, ale zároveň robia aj vážne veci. Často mlčal, lebo hovoril len to, čo dobre vedel. Keď nemal čo robiť, zobral soľničku a začal soliť všetko, čo mu prišlo pod ruku. A narobil aj veľa iných vecí - strašideľných a neuveriteľných - a zažil veľké trápenie. Nechýbalo veľa a...
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: deti a mládež; Beletria nad 10 rokov